Trebišovský kaštieľ ožije podujatím Chlieb náš každodenný - Dožinky

10.08.2024 Trebišov

Trebišov 10. augusta (TASR) - Areál trebišovského kaštieľa v sobotu ožije podujatím Chlieb náš každodenný - Dožinky. Ako TASR informovalo Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, tento rok sa bude niesť v znamení etno.

Program otvorí v parku kaštieľa o 14.00 h dožinkové folklórne pásmo. Okrem hudobných vystúpení nebude chýbať ani divadelný fragment. V priestoroch galérie si návštevníci budú môcť pozrieť výstavu s názvom Od klasu po krajec chleba či výstavu a prezentáciu tradičného ľudového liečiteľstva.

Chýbať nebudú ukážky tradičnej prípravy chleba, ale ani remesiel ako hrnčiarstvo, drevorezba a drotárstvo. Súčasťou podujatia bude tiež tradičný trh s ručne vyrábanými výrobkami, včelími produktmi a pečivom, ako aj ochutnávky jedál z tradičnej slovenskej a maďarskej gastronómie. Pre deti budú pripravené napríklad zábavná šou, tvorivé dielne či tradičná zážitková jazda na historickom traktore s vlečkou.

"Tento rok máme navyše tú česť, že sa počas podujatia slávnostne podpíše memorandum o nadchádzajúcej vzájomnej spolupráci s maďarským mestom Sátoraljaújhely," dodala riaditeľka múzea Beáta Kereštanová.
 

Vyberte región

mark